blog_rebranding_website
Rebranding website

door | jul 5, 2022 | Marieke | 0 Reacties

Het bouwen van een nieuwe website is voor mij vergelijkbaar met het bouwen van een nieuw huis. Voordat je begint heb je geen enkel idee vanuit welk perspectief je vanaf je slaapkamer naar de straat kijkt of andersom. Ook heb je geen idee hoe het is om daadwerkelijk door je huis te lopen. Een aantal dingen zijn helder, je hebt er onwijs veel zin in hebt en je bent super benieuwd naar het eindresultaat.

Sinds december 2021 ben ik werkzaam bij iTypical en werk ik samen met Kraft om de oude website in een nieuw jasje te steken. Zelf kom ik uit de zorg en ik had nog nooit intern een digitaal project geleid, laat staan dat ik had verwacht dat ik het proces van een website bouwen zou meemaken. Eén ding stond vast: ik had er super veel zin in en was heel benieuwd naar de oplevering.

Wanneer ik mensen vertelde over de website vond ik het jammer dat ik dit niet gelijk kon laten zien. Het proces, het bijschaven of toch weer met nieuwe inzichten en ideeën aan de slag gaan was gaaf en leerzaam tegelijkertijd. Van tevoren kon ik onmogelijk bedenken dat er zoveel bij komt kijken.

De samenwerking met Kraft was fijn. Tijdens de eerste meeting vertelde ik dat zij mij per stap moesten vertellen wat ze van mij verwachten.

Afgelopen half jaar heb ik geleerd dat je in de IT-wereld net zoals in de zorg stap voor stap bepaalt wat er nodig is om verder in het proces te komen. Van tevoren had ik niet verwacht dat deze twee toch aardig wat raakvlakken met elkaar hebben.

Het lukt niet om vanuit het huidig perspectief te bedenken hoeveel tijd het gaat kosten om een goed eindresultaat op te leveren. IT-landschap is creativiteit, dit vraagt om afstemming en bijsturing. Het enige wat je kan doen is stap voor stap richting het einddoel gaan. Het uitzicht vanaf mijn laptop naar de vernieuwde website is mooi. Eindelijk kan ik het resultaat delen, het was het wachten waard.

Lees ook onze andere blogs